W staropolskiej kuchni gęś pojawiła się w XVII wieku i była obowiązkową pozycją w menu. Mięso z gęsi można podawać pod wieloma postaciami. Niewątpliwie najpopularniejsze jest mięso pieczone, które jest delikatne w smaku i pięknie pachnące.

 

W naszej restauracji tradycyjnie przez cały listopad królować będą dania z gęsiny - pyszne przystawki, zupy i dania główne. 

 

Przystawki
Pasztet z gęsi podany z pieczywem | 15 zł
Żołądki w galarecie podany z pieczywem | 15 zł
Okrasa z gęsi  podany z pieczywem | 15 zł
Zupy
Barszcz czerwony na gęsinie z krokietem mięsnym | 17 zł
Zupa z żółtej brukwi na gęsinie | 15 zł
Dania główne
Udko pieczone w kapuście z ziemniakiem pieczonym i sosem wiśniowym | 46 zł / 350 g
Zrazy z gęsi w sosie własnym z kaszą pęczak w aromacie buraków podane z gruszką karmelizowaną i chipsem z jarmuża | 45 zł / 180 g
 


Serdecznie zapraszamy 
Najlepsza gęsina na Świętego Marcina